Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Dagboek van Friday, January 27, 2006

Rebecca woog op het moment van schrijven 59.10 kg (bmi: 20.69).

:hi: dag allemaal!

ik denk dat het met de lijn wel goed gaat... soms laat ik me nog net wat te veel gaan (vooral na het avondeten) en heb ik alsnog te veel vet op op een dag, maar dat moet langzamerhand wel minder worden.. ik moet nog iets gaan bedenken dat ik 's avonds kan gaan eten, rond een uur of 8, want na achten wil ik echt niks meer eten, maar om vanaf het avondeten tot aan het slapen niets te eten is ook wel weer zwaar... t hoeft ook niet heeeeeel gezond te zijn, want heel snel afvallen hoef ik natuurlijk ook niet.. ik moet er nog maar even wat op verzinnen dus.. als iemand suggesties heeft ;)

ik hoor nu eigenlijk in de collegebanken te zitten, maar heb maar even een ochtendje geskipt.. ik heb vannacht namelijk heeeeel slecht geslapen.. ik ging al naar bed om half elf, want moest om 6 uur op dus dan zou ik precies 7 en een half uur slapen... ik sliep uiteindelijk om 11 uur.. om half 1 kreeg ik een berichtje van mn vriend dat er slecht nieuws was.. hij wilde niet zeggen wat, dat hoorde ik nog wel.. met als gevolg dat ik van half 1 tot half 4 wakker heb gelegen.. heb mn wekker uitgezet met de gedachte dat als ik eenmaal sliep ik uit kon slapen.. werd om 8 uur wakker.. oke echt goed is het niet, maar toch, het is langer dan tot 6 uur..

vanochtend belde me vriend me om te vertellen wat er nou was, en het is echt heel erg... kon niks meer zeggen.. ik kan hier niet precies vertellen wat er aan de hand is, want STEL dat er iemand op de site zit die mij kent, dan ben ik best wel flink de lul.. buddy's die echt heel nieuwsgierig zijn, kunnen me altijd een persoonlijk berichtje sturen, dan leg ik alles wel uit.. maar het komt erop neer dat alle plannen tot aan de zomer in een klap weggevaagd zijn door hetgene dat er gebeurd is..

ik zat al niet zo lekker in mn vel zoals jullie wel hebben kunnen lezen in mn vorige verhaaltje, maar na zo'n nacht doorhalen en dan dit nieuws + dat ik ziek ben geweest en er nog steeds heel moe van ben + mn stress met school + het feit dat mn vriend weg is, wordt me allemaal een beetje te veel.. daarom ben ik vandaag maar thuisgebleven, ga ik goed leren voor school, proberen mn gedachten te verzetten en daarna lekker trainen, van me af slaan..

ik moet ondanks alles natuurlijk wel oppassen dat ik niet aan het vreten ga, maar denk niet dat dat gebeurt, voel me eerder misselijk en alles.. vanavond heb ik een gala, hoop dat ik mijn hoofd dan even leeg kan maken en leuke mensen ontmoet, ik ga zonder date, want mijn vriend is er dus niet.. hoop niet dat ik me dan heel eenzaam ga voelen, want dan gaat t helemaal niet goed..

boven alles ga ik me positief opstellen, de mensen helpen die me nu keihard nodig hebben, maar ook aan mezelf denken.. hoop dat deze periode snel voorbij is..

:loveme:


rebecca...

January 27, 2006 om 06:16
hoi rebecca!

Goh wat vervelend allemaal zeg! Als ik je kan helpen hoor ik dat graag! ( ben eerlijk gezegd wel nieuwsgierig :bloos: ) Je mag me een PB sturen!

Pas goed op jezelf, luister naar je lichaam en naar jezelf doe alleen dingen die je zelf wilt doen! Hoop ook voor jou dat deze periode gauw over is!

Hopelijk is er niks erg tussen jou en je vriendje! :knuffel:

Ondanks alles wens ik je een goed weekend! Probeer een beetje te genieten van de gala avond! :kus:
January 27, 2006 om 07:02
:hi:

een superdikke :knuffel: voor jou,die heb je wel verdiend!!!

:berendans:caro
January 27, 2006 om 09:09
Oh..maar ik weet maar al te goed dat in de praktijk ikzelf niet helemaal goed bezig ben. Heb met periodes afkeer voor vetten en eet geen dierlijke producten..heb hiermee vitamine D/E/B12 tekort en ook tekorten aan ijzer en calcium.
Dat weet ik maar al te goed..
Als ik zo'n verhaaltje post..dan is dit een uiting van mijn theoretische kennis..iets dat ik dan wel weer bezit..maar ik zeg niet dat ik zelf een goed voedingspatroon heb..en zal ook nooit zeggen tegen iemand: eet zoals mij, maar dat neemt niet weg dat ik weet hoe men wel het best zou kunnen eten, of ik me daar nu aan houd of niet ;)
January 27, 2006 om 09:38
Waarom ik het niet verander? Ik kan het niet..nog niet..maar hoop het wel in de loop der tijd te veranderen..en dit heb ik ook al gedaan..ben al veel minder extreem dan voorheen in mezelf beperkingen opleggen, maar dit moet langzaam gaan

Ben trouwens niet veganistisch hoor..wel bijna..maar toch niet..

Nu eet ik minstens een keer in de week noten..dat is al een heel bereik op vet-gebied voor mij..

Waarom ik het nog meer niet verander? Omdat ik in het verleden meerdere keren succesvol op deze manier ben afgevallen en op een mooi gewicht heb geleefd en me erg goed voelde, dus wil ik niet geloven (hoewel de cijfers anders zeggen) dat ik toen ongezond was, omdat ik me gewoon niet zo voelde. Ik verlang dan ook steeds weer terug daarnaar en gebruik steeds weer een soortgelijke methode, hoewel hij steeds iets minder extreem wordt (dat is mijn vooruitgang)

Door mijn kennis steeds meer uit te breiden hoop ik ooit helemaal tot mezelf door te dringen, wat erg moeilijk is en alle zelf opgelegde maar onnodige beperkingen overboord te gooien..maar dit gaat niet zomaar

Daarom ook gekozen voor huidige opleiding: Voeding en dietetiek..

Nee..lach niet..een dietiste die zich zelf niet altijd aan de regels kan houden komt vaker voor, neemt niet weg dat ik denk dat ik ondanks dat wel in staat ben anderen te helpen door m'n kennis toe te passen
January 27, 2006 om 18:40
:hi: Rebecca,

Kop op meid...
Je bent nu zo goed bezig, dus hoef je het zeker niet te vergooien met vreetbuien ofzo...
Blijf jezelf in alle omstandigheden, en laat je niet emotioneel beïnvloeden. Wees sterk, je kan het best wel!!!!

Groetjes,

Mario
January 28, 2006 om 09:22
Ik heb een geheel uitgewerkt schema hier liggen zoals ik mezelf zou moeten adviseren en als ik die zou opvolgen zou ik aan alle ADH's komen van alle viaminen en mineralen..naar dit schema probeer ik wel toe te werken, maar het is nu eerst van belang dat ik vreetbui en vooral ook vreetbui-gedachten-vrij raak.
Hiervoor haal ik vaste hoeveelheden per dag die op mogen..niet meer, niet minder en vandaar ook het sobere patroon wat jij ziet. Als ik nu een varierender patroon zou invoeren zou ik van allerlei producten iets in huis moeten hebben, dus EN het brood voor de koude maaltijden EN de aardappelen, EN de noten EN de zuivel etc..en ik denk niet dat me dat nog al te goed afgaat..vooral brood is mijn zwakte.
Als ik een brood haal en daar een aantal dagen de ontbijt en lunch van wil vullen, komt het vaak neer op dat ik het hele brood in een dag al op heb..heb echt een zwak voor brood...
Wel ga ik brood weer invoeren hoor, maar dan haal ik een halfje en die mag dan ook gewoon verspreid over de dag opgemaakt worden.
Zo probeer ik gemiddeld per week toch in ieder geval te varieren, door de dagelijkse invulling te wisselen, hoewel het dag per dag niet varierend is..dat klopt, maar daar ben ik ook nog niet toe in staat.
Wat die hagelslag betreft..tja..dat gaat er gewoon niet in..al zeker niet op het moment dat ik bezig ben met afvallen..daar komt bij dat ik frisse rauwkost op m'n brood ook gewoon veel lekkerder vind..gelukkig maar, anders kreeg ik een probleem met mezelf ;)
Ja..net als jij zegt; het zou zoveel handiger zijn als ik alleen maar kon letten op kcal en me niet zo druk maakte om de voedingsmiddelen zelf, maar dat lukt me gewoon niet..als ik dat zou doen zou ik waarschijnlijk nog eenzijdiger eten.
Als ik alleen maar op de kcal zou letten zou ik dagelijks eten wat ik lekker vind onder die kcal, en in mijn geval zou dat neerkomen op dagelijks een half brood, of dagelijks een kilo aardappelen gepoft. Geloof het of niet DAT is ook gewoon wat ik lekker vind, wat ook nog eens vult, want vulling moet ik hebben.
Als ik snoep of chocola etc zou invoeren zou het aantal kcal veel sneller stijgen met minder massa aan product..dit zou mij niet kunnen bevredigen. Ik heb veel massa en/of volume aan voedsel nodig..daarom ook mijn hang naar grote hoeveelheden groente, aardappelen en brood; daar kun je ivt andere producten meer van eten voor je aantal kcal de pan uit rijzen.
January 28, 2006 om 09:33
In de periode van vreetbuien at ik juist WEL verpakte tussendoortjes etc en juist niet groente etc...dat gunde ik mezelf niet.
Qua massa at ik dan net zoveel slechte producten als ik nu aan groente/aardappels/brood zou eten oftewel: veel te veel. Het gevoel na dit te hebben gegeten was helemaal niet zoals nu na het eten van groente/aardappels/brood/noten etc..nee..
Nu als ik heb gegeten, heb ik geproefd en heeft het me gesmaakt..toen niet..ik proefde niet, maar het smaakte me ook niet.
dus wat ik nu eet is iets waar ik me goed bij voel, maar wat me ook smaakt, en dat het smaakt heeft ook weer veel te maken met dat ik me niet schuldig hoef te voelen van mezelf waarschijnlijk of mezelf niet hoef te straffen door nog meer naar binnen te proppen..
En daar doe ik het nu voor..het is bij mij namelijk nog steeds kiezen tussen twee kwaden..er is geen middenweg:
Het ene kwaad: hoogcalorisch, grote hoeveelheden, eenzijdig, makkelijk, lage voedingswaarde
Andere kwaad: laag calorisch, grote hoeveelheden, eenzijdig, wel producten met hoge voedingswaarde, maar ontbreken van bepaalde voedingstoffen en groepen zoals nu

Doe mij het tweede kwaad dan maar, hoewel ik wel weet dat ik bij het tweede kwaad meer zou moeten varieren, hoewel de producten wel goed zijn en aanvullingen zou moeten doen op het gebied van zuivel en vet
January 29, 2006 om 03:49
Meid toch,

Ik heb echt met je te doen, het is verschrikkelijk als je problemen hebt en je vriend zit zo ver, de communicatie is extra moeilijk en zelf mis je de genegenheid die je anders nog staande houdt.
Probeer je niet te laten gaan na zo'n zware ontgoocheling. misschien is er ergens een lichtpuntje.

veel moed meid om je ontgioocheling te verwerken.

veel liefs
:meloeneten:
January 29, 2006 om 04:04
heylaba,

Fijn voor jou dat het al wat beter gaat. mijn vriend ging ook onverwacht terugkeren voor een paar dagen voor een sollicitatiegesprek en hoe hard ik er ook naar verlang om hem terug te zien, ik ben blij dat ie toch niet komt. je hebt jezelf psychologisch voorbereid op de terugkomst en als er dan plots iets tussenkomt doet dat echt heel erg raar vind ik.

Een heel prettig weekend nog meid!

:meloeneten:
January 29, 2006 om 05:14
:dag: meid,

ik ben ook helemaal niet aan het lijnen,gekkie. Dat is zo ongeveer het slechtste wat ik nu kan doen. Ik eet alles wat ik nodig heb maar ik let er wel op dat ik niet teveel snoep!!! Wat daar kom ik veel van bij. Met bijkomen heb ik echt geen probleem als het van mijn schatje is maar als ik veel bijkom op een dag dan is het echt van veel ye snoepen en niet van mijn schatje:)

Veel succes nog met leren!

:berendans: en :knuffel: caro

January 29, 2006 om 07:55
Echt knap hoe je dat doet, 20 gram van dit, 30 gram van dat..haha, zulke kleine hoeveelheden komen niet in mijn vocabulaire voor
January 29, 2006 om 07:59
:jezelfknuffelen:
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan